Grote ketelhuizen

PENDIK, uw totaalinstallateur

Grote ketelhuizen

PenDik is als ervaren totaalinstallateur thuis in het installeren, inrichten en onderhouden van collectieve verwarmingsinstallaties. Wij hebben vele ketelhuizen in beheer voor tehuizen, retail, winkelcentra, appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Zowel het periodieke onderhoud (PO) als de periodieke inspecties (PI) kunnen wij gespecialiseerd uitvoeren. Hierdoor bent u verzekerd dat uw individuele of collectieve verwarmingsinstallaties altijd aan de voorschriften voldoen en optimaal renderen.

 

Duurzame energiebronnen

Naast het controleren en onderhouden van ketelhuizen kunnen wij u ook van dienst zijn op het gebied van duurzame energieoplossingen. Onze specialisten adviseren u graag over de best passende, toekomstbestendige oplossing voor uw complex of gebouw waarmee u aanzienlijk kunt besparen op de totale energiekosten: bijvoorbeeld in de vorm van een specifieke opstelling aan zonnepanelen, eventueel in combinatie met warmtepompen en duurzame ventilatiesystemen.

 

Lees meer over duurzame energie

 

Waarom kiezen voor PenDik?

 • Gecertificeerde monteurs
 • Jarenlange ervaring met grote ketelhuizen
 • Gegarandeerde kwaliteit en service
 • Besparing op de energiekosten
 • Scherpe onderhoudstarieven
   

 

Eerste Bijzondere Inspectie (EBI)

Bij het voor het eerst in gebruik nemen van verwarmings- of stookinstallaties met een vermogen van meer dan 100kW moet een rapport worden opgesteld waaruit blijkt dat de installatie aan alle geldende eisen voldoet. Het certificaat van deze ‘Eerste Bijzondere Inspectie’ moet op aanvraag van overheden te overleggen zijn en dient regelmatig bijvoorbeeld als garantiestelling bij het afsluiten van verzekeringen. De gecertificeerde specialisten van PenDik kunnen deze EBI voor u verzorgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

 

Periodieke Inspectie (PI)

Bij een Periodieke Inspectie worden verwarmings- en stookinstallaties met een vermogen van meer dan 100kW gecontroleerd of de betreffende installatie aan de hand van het basisverslag van de EBI nog voldoet aan de vastgestelde grenswaarden. Deze inspectie is bij dit soort installaties om de vier jaar verplicht. Bij afwijkende waarden kan worden bepaald dat er een onderdeel wordt vervangen of een instelling wordt gewijzigd waardoor de installatie alsnog aan de grenswaarden voldoet. Deze inspecties mogen alleen worden uitgevoerd door SCIOS gecertificeerde bedrijven zoals PenDik.

 

Bij een Periodieke Inspectie wordt de stookinstallatie gecontroleerd op:

 • Veilig functioneren
 • Optimale verbranding
 • Geleverde rendement

 

De bevindingen tijdens de inspectie worden vastgelegd in een PI- rapportage en bij goedkeuring wordt een verklaring van inspectie afgegeven en melden wij de installatie af in de landelijke database. Eventuele duidelijke tekortkomingen aan de installatie die zijn geconstateerd maar geen reden tot afkeur vormen, zullen worden opgenomen in het rapport als vervangings- of hersteladvies.

Bent u op zoek naar een specialist? Bel dan 0318- 520 426 of neem direct contact met ons op!

 

 

Periodiek Onderhoud (PO)

Naast de Periodieke Inspectie is het verplicht eens per jaar Periodiek Onderhoud uit te laten voeren. Hierbij wordt de installatie gereinigd en afgesteld zodat deze een optimale verbranding houdt. Hierdoor wordt de kans op storingen tot een minimum beperkt en bent u verzekerd van een optimale conditie van de installatie en maximaal rendement. Indien er afwijkingen worden geconstateerd zal er, eventueel in overleg met degene die de EBI heeft uitgevoerd, worden bepaald welke actie er dient te worden ondernomen. Niet goed functionerende onderdelen zullen direct worden vervangen. Indien er geen afwijkingen worden aangetroffen en de installatie naar behoren functioneert, wordt deze net als bij een PI centraal afgemeld en wordt er een verklaring van onderhoud afgegeven.

 

Bij Periodiek Onderhoud wordt de stookinstallatie gecontroleerd op:

 • Conditie afvoersysteem
 • Werkzaamheid van beveiligingen
 • Afstelling conform basisverslag
 • Optimale verbranding
 • Geleverde rendement

 

Wilt u meer weten over PenDik?

Referenties