Duurzame energie

PENDIK, uw totaalinstallateur

Duurzame energie

De prijzen van duurzame energie- installaties zijn de afgelopen decennia fors gedaald en de techniek heeft zich inmiddels wel degelijk bewezen. Gesteund door de overheid middels investeringssubsidie is de keuze voor duurzame energie- oplossingen zoals zonnepanelen of een warmtepomp nog aantrekkelijker geworden. PenDik is specialist op het gebied van duurzame energie en adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

 

Zonnepanelen

De zon is een bron van energie. En de zon is helemaal gratis! Voor veel mensen is stroom opwekken en/of water verwarmen met zonnepanelen een interessante investering. Door gebruik te maken van zonne-energie hoeft uw ketel veel minder hard te stoken, wordt deze minder belast (levensduur!) en verbruikt deze minder energie. Vanaf het moment dat de zonnepanelen op uw dak geïnstalleerd zijn bespaart u al direct honderden euro’s op uw energierekening.

Wij werken enkel met Nederlandse A-merk zonnepanelen: deze hebben een hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld Chinese materialen, maar met een vergelijkbare terugverdientijd. En natuurlijk inclusief de bekende PenDik service! Daarnaast krijgt u op de aanschaf van zonnepanelen investeringssubsidie. PenDik adviseert u graag of zonnepanelen in uw situatie mogelijk zijn, en of dit rendabel is. Indien dit het geval is, en u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, ondersteunen we u ook bij de aanschaf, installatie en eventuele aanvullende duurzame installaties.  

Heeft u interesse in A-merk zonnepanelen op het dak van uw woning of wilt u meer informatie over de kosten en terugverdientijd? Neem dan direct contact op met een van onze adviseurs.

 

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren sterk gedaald
  • Hoog rendement en stroomopbrengst per vierkante meter
  • Lange levensduur en milieuvriendelijk
  • Niet langer geheel afhankelijk van wisselende energieprijzen van uw leverancier

 

 

Warmtepomp

Naast zonnepanelen is er een interessant alternatief om uw woning duurzaam te verwarmen én te koelen: de warmtepomp. Naast dat een warmtepomp- installatie uw energierekening aanzienlijk laat dalen zorgt een warmtepomp ook nog eens voor een vermindering van de CO2- uitstoot. Een belangrijk argument in de keuze voor een duurzaam systeem om uw huis te verwarmen. De warmtepomp komt ook nog eens in aanmerking voor de duurzame energie investeringssubsidie!

Voor een aangenaam binnenklimaat en zeer lage energiekosten is een warmtepomp de perfecte keuze. In combinatie met een geboord bronsysteem zorgt het lage-temperatuur afgiftesysteem het hele jaar door voor koeling én verwarming van uw woning. Het systeem maakt gebruik van warmte welke gewonnen wordt uit grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht. Omdat de warmtepomp uw woning ook kan koelen is het zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en zorgt het voor een koel huis in de zomer en een warm huis in de winter; zonder dat de stookkosten aanzienlijk toenemen.

Heeft u interesse in een duurzame warmtepomp in uw woning? Neem dan direct contact met ons op voor advies en meer informatie over de mogelijkheden.